modern_muanyag_bejarati_ajto

Sokat fejlődtek a modern műanyag bejárati ajtók az elmúlt évtizedek során. A VEKA következő cikkében összeszedtük Önnek a legfontosabb információkat a témában, hogy mit várhat el az igazán minőségi kivitelezésektől, és, hogy miben térülnek meg a modern bejárati ajtók árai!

 

Modern bejárati ajtók – Mik a fő szempontok kivitelezésnél?

  1. A modern bejárati ajtóprofil anyaga
  2. Biztonság
  3. Szigetelés
  4. Élettartam, karbantartás
  5. Design

 

1. Modern műanyag bejárati ajtóprofil

A modern műanyag bejárati ajtók profiljai egész pontosan kemény PVC-ből készülnek, ami a fához képest nem csak tartósabb tud lenni, de azonos paraméterek mellett akár olcsóbb is.

Az ilyen nyílászárók tartósságához az is hozzájárul, hogy nem vetemednek meg (azaz nem deformálódnak a nedvesség hatására), de az esőn kívül az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak.

Az igazán modern műanyag bejárati ajtókat „A” kategóriás besorolással szokták jelölni, ami a nyílászáró piacon a legmagasabb minőségi osztályozást képviseli. Csakis olyan ablak- és ajtóprofilok nyerhetik el ezt a besorolást, amelyek a legszigorúbb minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezek a profilok az átlaghoz képest jóval magasabb élettartammal és szigetelési teljesítménnyel rendelkeznek.

A VEKA kizárólag A kategóriás műanyag bejárati ajtóprofilokat gyárt, amelyek megfelelnek a modern kor követelményeinek.

 

2. Modern és biztonságos bejárati ajtó

Egy modern bejárati ajtó csakis úgy felelhet meg a kor követelményeinek, ha biztonságot tud nyújtani a potenciális illetéktelenekkel szemben. Ez az otthonunk fő védelmi vonala.

A VEKA különösen nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Az A kategóriás bejárati ajtóprofilok teherbírásuknak és tartósságuknak köszönhetően tökéletesen kiegészíthetők modern biztonsági kiegészítőkkel. Ezeket a kiegészítőket gond nélkül be tudja majd szerezni széles magyarországi partnerhálózatunkon keresztül. A kivitelezéshez pedig szakember segítségét is kikérheti!

Példák népszerű biztonsági kiegészítőkre: MABISZ minősített zárszerkezet, leemelést gátló pontok, biztonsági üveg, biztonsági vasalatok, többpontos zárak.

 

3. Modern műanyag bejárati ajtó kiváló szigeteléssel

Modern műanyag bejárati ajtót vásárolni nem kis költség tud lenni, azonban érdemes erre inkább befektetésként gondolni. Főleg, mivel a beépítés ára könnyen meg tud térülni hosszú távon a megspórolt fűtési költségekből. Alapvetően a műanyag könnyebben meg tudja őrizni a magas hőszigetelési képességét a fa profilokkal szemben, mivel jobban ellen tud állni az időjárási viszontagságoknak.

A műanyag profilok között az A kategóriával lehet elérni a legjobb szigetelési értékeket. Ezt a teljesítményt az úgynevezett U érték segítségével lehet a legpontosabban megállapítani. Ez jelzi a hőveszteség mértékét, tehát minél alacsonyabb az U érték, annál jobb a teljesítménye egy hőszigetelt bejárati ajtónak.

A VEKA modern műanyag bejárati ajtóival például 1 vagy annál alacsonyabb U érték is elérhető, aminek köszönhetően havonta akár 30%-ot is spórolhat a fűtési költségein!

 

4. Tartós, modern bejárati ajtó

Ha már befektet egy modern bejárati ajtóba, akkor jogos elvárás, hogy sokáig lehessen rá számítani, és ne kelljen tartani attól, hogy pár éven belül sokat kell költeni extra karbantartási körökre.

Az A kategóriás VEKA profilokkal felszerelt nyílászárókra akár 50 évig is számíthat, és mindezt úgy, hogy nem kell sok időt szánnia a karbantartásukra.

Szakszerű beépítés mellett nem kell tartania felesleges javítási köröktől amelyek a mérethibás nyílászárókból származhatnának. Ráadásul az ilyen ajtók felületét könnyű letisztítani, a kemény PVC-s profilokat pedig egyáltalán nem szükséges újrafesteni.

 

5. Modern bejárati ajtó nem csak fehér színben

Modern bejárati ajtót fehér színben sokszor látni a forgalmazók weboldalain, mivel alapvetően ez a műanyag profilok alapszíne. Ezen kívül azonban rengeteg egyéb lehetőség közül is lehet választani.

Még a fa profilok természetes megjelenéséről és a kemény PVC-s profilok előnyeiről sem kell lemondania, mivel több fa hatású színes fólia közül válogathat.

A VEKA több mint 50 különböző színben kínál színes bejárati ajtóprofilokat, érdemes megnézni a teljes választékot!

Modern bejárati ajtójához akár alumínium borítást is kérhet a VEKA partnereinél. Azon felül, hogy a RAL színskálán belül bármilyen színre festhető, az ajtó hőszigetelési teljesítményén is javít!

 

Egyéb szempontok modern bejárati ajtó tervezésnél

Egy egyedi modern bejárati ajtó tervezésénél rengeteg egyéb szempont is felmerülhet a kivitelezésnél. Ezek közül emelünk ki pár népszerű példát, amin mindenképp érdemes elgondolkozni a céljaitól és az ingatlan adottságaitól függően.

 

Modern üveges bejárati ajtó

A modern üveges bejárati ajtók stílusos megjelenésüknek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Ráadásul jelen esetben a stílus nem megy a biztonság rovására sem a betörésbiztos üvegnek köszönhetően. Nagy előnye ennek a kivitelezési formának, hogy több természetes fényhez is hozzájuthatunk az előszobában, ami jellemzően sötétebb helyiség szokott lenni ablakok hiányában.

 

Modern kétszárnyú bejárati ajtó

A modern kétszárnyú bejárati ajtók főleg olyan ingatlanok esetében ajánlottak, ahol a minél szélesebb átjárási lehetőség a cél. Kereskedelmi épületeknél előszeretettel alkalmazzák ezt a megoldást, ahol nagyobb tömegek jelennek meg, de háztartásokban is megállja a helyét.

 

Egyedi méretű, modern bejárati ajtó beépítéssel együtt  – Számíthat a VEKA partnereire

Amennyiben a raktárról elérhető szabvány méretek nem felelnek meg az elképzeléseinek, annál fontosabbak a pontos mérések egy egyedi, modern bejárati ajtó tervezésénél. Ebben is számíthat a VEKA partnereire, akik a helyszíni felméréshez, a beépítéshez, és az esetleges utómunkálatokhoz is tudnak tapasztalt szakembert biztosítani.

Ez azért is számít ennyire, mert mindegy, hogy milyen modern megoldásokat választunk a bejárati ajtónk kivitelezésénél, ha azok nincsenek szakszerűen beépítve. Így tudjuk a legegyszerűbben elkerülni azt, hogy időt és pénzt kelljen szánni extra javítási körökre.

A nem megfelelően beállított nyílászárók szigetelési teljesítménye könnyen elmaradhat a kívánt szinttől, emiatt pedig a fűtési költségeken sem tudunk annyit spórolni. Rosszabb esetben az otthonunk biztonsági szintjén is ronthat, de akár cserére is szorulhat pár éven belül, ami újabb költségekkel jár.

 

A VEKA modern bejárati ajtókhoz akadálymentes küszöb kivitelezése is lehetséges a partnereink segítségével, hogy még egyszerűbb legyen a ki- és bemenetel.

Forduljon bizalommal az Önhöz legközelebbi partnerünkhöz a weboldalunkon található magyarországi VEKA viszonteladói térkép segítségével!