VEKAMOTION 82 emelő-toló ajtórendszer

A VEKA-ra jellemző magas profilminőség egy többkamrás konstrukció mellett a keretben körbefutó, nagy kiterjedésben elhelyezett acélmerevítésnek köszönhető. A merevítés által biztosított stabilitás miatt a VEKAMOTION 82 lehetővé teszi, hogy a nagy elemek is modern, nehéz hőszigetelő üvegezéssel készülhessenek. A VEKAMOTION 82 és a modern funkciós üvegek a teljes elemre vonatkozóan akár a 0,73 W/(m2K) Ud hőátbocsátási tényező értéket is elérhetik.

A hosszútávon emelkedő energiaárakat tekintve a modern ablakok és ajtók rendkívül fontosak. A VEKAMOTION 82 emelő-tolóajtó rendszer a nagyméretű üvegfelületeknél is kiváló hőszigetelést biztosít. A régi nyílászárók lecserélésével csökkentheti fűtési szükségletét és ezzel jelentősen csökkenni fognak az energiaköltségei is. A VEKAMOTION 82MAX esetében még jobban megnövekszik a látható üvegfelület, ami az energiamérleg szempontjából is nyereséges. A nagy üvegfelületeken keresztül pl. magasabb napenergiamennyiség nyerhető.

A VEKAMOTION 82 ajtórendszer könnyen nyitható és zárható, így akadálymentes kijutást biztosít a kültérre. A VEKAMOTION 82 új fejlesztésű, többszintes szigetelőrendszere védelmet nyújt Önnek az időjárással szemben, valamint a hőveszteséggel és a zajjal szemben is. A huzatnak vagy a nedvességnek esélye sincs.

A VEKAMOTION 82 a hívatlan vendégekkel szemben is védelmet nyújt. Megnehezíti a behatolást a keretben és a szárnyakban található nagy dimenziós, körbefutó acélmerevítésnek köszönhetően. A megfelelő vasalatok és üvegezés által megbízhatóan elérhető a rendőrség által ajánlott védelmi szint, az RC 2-es ellenállási besorolás.

A VEKAMOTION 82 esztétikus design-ja mindenkit lelkesedésre késztet – emelő-toló ajtórendszerünk a modern, fényárban úszó kényelmet hozza el az Ön lakásába.  Elegáns, keskeny keretével harmonikusan illeszkedik háza építészeti jellegébe. A tökéletes látvány érdekében a klasszikus fehéren felül egyedi árnyalatokat is választhat több mint 50 lehetőség közül. A VEKAMOTION 82 alapverziója mellett rendelkezésre áll a VEKAMOTION 82MAX is, amely különösen keskeny rögzített szárnyaival még jobban megnöveli a látható üvegfelületet és ezáltal megfelel a lehető legnagyobb nyitottságra törekvő építészeti trendnek.

A VEKAMOTION 82 profillal egyidejűleg élvezheti a bizonyosságot is, hogy emelő-toló ajtaja hosszú távon zavartalanul és megbízhatóan fog működni. A VEKAMOTION 82 esetében kizárólag a DIN EN 12608 szabványnak megfelelő, A-minőségi osztályú profilokat alkalmazunk. Ezek a különösen erős külső falak teszik ezt a minőségi profilt terhelhetőbbé és formatartóbbá, ellentétben a kevésbé magas minőségű profilokkal. A sima profilfelületek nem hagynak teret a szennyeződésnek, extrém módon viharállók, könnyű az ápolásuk és soha nem kell festeni őket – ezáltal a tolóajtó évtizedek múlva is ugyanolyan jó állapotban lesz, mint az első napon.

A VEKAMOTION 82 alapverziója mellett rendelkezésre áll a VEKAMOTION 82 MAX is, amely különösenkeskeny rögzített szárnyaival még jobban megnöveli a látható üvegfelületet és ezáltal megfelel alehető legnagyobb nyitottságra törekvő építészeti trendnek. A rögzített szárnykeretek közeltökéletesen bevakolhatók, és szinte keret nélküli kilátást nyújtanak. Ez az energiamérlegszempontjából is nyereséges. A nagy üvegfelületeken keresztül pl. magasabb napenergia mennyiségnyerhető.