ketszarnyu_muanyag_bejarati_ajto

Egy kétszárnyú műanyag bejárati ajtó tervezése, beépítése már a nagyobb méretek miatt sem mindig egyszerű procedúra. Azonban a kemény PVC profilból származó rövid és hosszú távú előnyöket könnyen kihasználhatja szakszerű kivitelezés mellett. 

A VEKA következő blogbejegyzésében részletesen körbejártuk a témát! 

 

Milyen ingatlanok számára ajánlott a kétszárnyú műanyag bejárati ajtó beépítése?

A nagyobb méretből és a kétszárnyú kivitelezésből adódóan, az ilyen műanyag bejárati ajtók főleg olyan ingatlanok számára ajánlott, ahol minél szélesebb átjárási lehetőséget szeretnénk biztosítani. Forgalmas irodaházaknál vagy kereskedelmi épületeknél ezért is népszerű kivitelezés, de akár otthonunkban is megállja a helyét. A mutatós megjelenés mellett nagyban megkönnyíti az előszobába való érkezést, ha nem libasorban kell várni arra, hogy az előttünk álló vendég levegye a cipőjét.

A kétszárnyú műanyag bejárati ajtók egy fő- és egy mellékszárnyból állnak. Kivitelezés szempontjából jobbról és balról nyitható működtetést is választhatunk attól függően, hogy melyik oldalon található a főszárny. Az ajtó mindkét szárnya nyitható, de a mellékszárny kinyitása előtt szükséges a főszárnyat kinyitni. Ezt követően egy alsó és egy felső retesz használatával teljes egészében ki lehet nyitni a bejárati ajtót.

Beépítésnél akár még nagyobb kétszárnyú műanyag bejárati ajtó méretek érhetők el tokmagasítók és tokszélesítők segítségével.

 

Miért pont műanyag kétszárnyú bejárati ajtó?

Újépítésű ingatlanoknál már aligha látni fából készült profilokat, és egyre több háztartásban részesítik előnyben felújításnál a kemény PVC-s profilokat. A műanyag kétszárnyú bejárati ajtók esetében sincs ez másképp.

A rövid válasz arra a kérdésre, hogy miért pont ilyen profilt érdemes választani az ár-érték arányban rejlik. Azonos paraméterek mellett alacsonyabb áron is elérhetők a műanyag profilok, ehhez képest pedig tartósabbak és kevesebb karbantartást is igényelnek. Az alumínium profilokhoz képest pedig jóval olcsóbbak tudnak lenni, egy A kategóriás PVC profil pedig könnyen utolérheti ezeknek a teljesítményét.

A nyílászáró piacon az A kategória jelenti a legmagasabb minőségi osztályt – piacvezető német gyártóként a VEKA kizárólag ilyen műanyag profilokat gyárt kétszárnyú bejárati ajtókhoz és más nyílászárókhoz.

 

A műanyag kétszárnyú bejárati ajtók előnyei röviden

A műanyag kétszárnyú bejárati ajtók előnyeit 5 fő pontban foglaltuk össze:

  1. Kiváló energiahatékonyság és hőszigetelés, fenntarthatóság
  2. Hosszú élettartam alacsony karbantartási igénnyel
  3. Magas biztonsági szint
  4. Átlag feletti hangszigetelés
  5. Egyedi design lehetőségek

 

A VEKA műanyag kétszárnyú bejárati ajtók előnyei kifejtve

Lássuk bővebben, hogy milyen előnyökhöz férhet hozzá egy A kategóriás VEKA műanyag kétszárnyú bejárati ajtó beépítésével!

 

1. A műanyag kétszárnyú bejárati ajtó hőszigetelése: egy hosszú távú befektetés megtérülése

Habár az extra kiegészítők meg tudják emelni a műanyag kétszárnyú bejárati ajtó végleges árát, ez hosszú távon könnyen meg tud térülni a kiváló hőszigetelésnek köszönhetően. A kemény PVC-ből készült profiloknak mondhatni ez a legnagyobb versenyelőnye más anyagokkal szemben. A profilok légkamrás technológiája és a többrétegű üvegezés mind hozzájárul ahhoz, hogy nagymértékben lehessen csökkenteni egy ingatlan hőveszteségét. Ez pedig nagyban hozzájárul az otthonunk energiahatékonyságához, és a karbonlábnyomunk csökkentéséhez is.

Egy hőszigetelt VEKA nyílászáróval akár 30%-kal is csökkenthetjük a havi fűtési költségeinket.

Ehhez viszont elengedhetetlen a szakszerű beépítés, de szerencsére ebben is számíthat a VEKA partnereire.

 

2. Kétszárnyú műanyag bejárati ajtó akár 50 éves élettartammal, alacsony karbantartási igénnyel

Ha már beruházunk egy minőségi kétszárnyú műanyag bejárati ajtóra, akkor érdemes olyan darabot választani, aminek akár az unokáink is örülhetnek. Egy A kategóriás PVC profillal ez is lehetséges. A VEKA nyílászárók akár 50 éves élettartammal is büszkélkedhetnek, mindezt minimális karbantartás mellett.

A PVC sokkal jobban ellen tud állni az esőnek és az UV sugárzásnak, mint a fa, és nem vetemedik meg az idővel. Nem igényel utólagos felületkezelést sem. Döntésünktől függetlenül ezek olyan szempontok, amelyek minden bejárati ajtónál fontosak, hiszen ez a nyílászáró lesz leginkább kitéve az időjárási viszontagságoknak. 

A profil tisztítása sem igényel sok időt, az esetleges szennyeződések könnyen letörölhetők a tok felületéről. A vasalatok megolajozását elég évente vagy félévente egyszer megejteni.

 

3. Biztonságos kétszárnyú műanyag bejárati ajtó

A biztonság talán minden más szempontnál fontosabb egy kétszárnyú műanyag bejárati ajtó kivitelezésnél. Pontosan ezért a VEKA robusztus, kemény PVC-ből készült profiljai kitűnő alapot adnak a biztonsági kiegészítőknek (biztonsági üveg, MABISZ minősített zárszerkezet, többpontos zárok, leemelést gátló pántok, biztonsági vasalatok).

Ezeket a biztonsági kiegészítőket mind meg tudja találni a VEKA magyarországi partnereinél, akik a szakszerű beépítésben is tudnak segíteni.

 

4. Kétszárnyú műanyag bejárati ajtó átlag feletti hangszigeteléssel

A kiváló hőszigetelés mellett az átlag feletti hangszigetelés is egy jelentős érv a kétszárnyú műanyag ablakok mellett. Forgalmasabb helyeken még inkább fontos szempont, hogy csökkenteni tudjuk a kintről bejövő zajszennyezést – az A osztályú VEKA profilok erre is alkalmasak, a legmagasabb zajvédelmi kategóriát képviselik. Ezt a teljesítményt is lehet fokozni a megfelelő üvegezéssel.

 

5. Műanyag kétszárnyú bejárati ajtó egyedi stílusban

További nem elhanyagolható szempont a sok funkcionális előny mellett, hogy a műanyag kétszárnyú bejárati ajtók rengeteg lehetőséget biztosítanak az egyedi stílusok és designok kivitelezésére. A VEKA profilok esetében több mint 50 különböző lehetőség közül választhat, legyen szó fa hatású bejárati ajtó profilról, vagy más színárnyalatról. Ráadásul akár színes alumínium borítással is lehet tervezni, ami nem csak a stílusos megjelenéshez, de a szigetelési teljesítményhez is hozzájárul.

Érdemes megtekinteni a teljes színes műanyag profil választékot!

 

Kétszárnyú bejárati ajtó méretek: pontos tervezés, szakszerű beépítés VEKA partnerek segítségével

A kétszárnyú bejárati ajtó méretek esetében több szabvány lehetőség közül is lehet választani, amiket mind összehasonlíthat a VEKA partnereinek weboldalán. Ugyanakkor az egyedi tervezés sem okoz gondot, ma már rengeteg nyílászárót gyártanak le egyedi igények szerint. A végleges árat inkább a végső méret befolyásolja, mintsem az, hogy szabvány ajtót választottunk vagy sem. Az anyagköltségtől függ majd inkább a gyártás és a beépítés díja – jellemzően minél nagyobb ajtóról van szó, annál drágább.

Viszonteladóinkat Magyarország több pontján is megtalálja, hogy minél egyszerűbben menjen a tervezés és a kivitelezés folyamata.

A VEKA partnerei a kétszárnyú műanyag bejárati ajtó teljes kivitelezésében tudnak segíteni, a megfelelő profil, üvegezés, biztonsági kiegészítők kiválasztásától kezdve egészen a szakszerű beépítésig.

Keresse bizalommal az Önhöz legközelebb eső viszonteladót!