Miért kéne mindig fehéret vagy feketét választani? A szürke műanyag ablakok többféle helyzetben is ideális választásnak tudnak bizonyulni. A VEKA következő cikkében megmutatjuk, hogy miért is állják meg annyira a helyüket a szürke nyílászárók is, és, hogy sokkal szélesebbek a választási lehetőségek ennél a színárnyalatnál, mint gondolná!

A szürke az új fehér? Letisztult műanyag nyílászárók az élen

A színes műanyag ablakok megjelenésével ezek a minőségi nyílászárók nem csak a technikai előnyeiknek köszönhetően váltak népszerűvé: a megfelelő színválasztással egy egész épület stílusát is meg lehet határozni. Még ha a fehér szín népszerűsége továbbra is töretlen, a vezető trendek között egyértelműen ott szerepelnek a fém hatású, szürke műanyag ablakprofilok.

Akárcsak a fa hatású ablakok esetében, az olyan minőségi színes műanyag nyílászárók, mint a VEKA ablakprofilok tökéletesen képesek utánozni más anyagoknak a színeit (pl. alumínium, platina), és emellett ugyanúgy megőrzik a műanyaggal járó előnyöket. Tehát még ha nem is fehéret választunk, szürke ablakprofil esetén is ugyanúgy számíthatunk az egyszerű karbantartásra, a kiváló ár-érték arányra, és a hosszú távon is megbízható minőségre. 

Mikor érdemes szürke műanyag ablakokat választani?

A VEKA partnereinél többféle árnyalatban is találunk majd szürke nyílászáróprofilokat, úgyhogy bőven lesz miből válogatnunk, ha ilyen színvilággal szeretnénk kialakítani otthonunkat. A kétoldalas szürke, fémhatású fóliával ellátott VEKA profilok különösen modern és exkluzív hatást tudnak kölcsönözni minden ingatlannak.

Az utóbbi években nagy teret nyertek a letisztult, valamint az „urban”, azaz városi stílust képviselő profilok, de a minimalista építészeti trendek kedvelőinek is remek lehetőségeket kínálnak a szürke nyílászárók. Az alumíniumból készült ablakok elegáns megjelenésén sajnos valamennyit ront a kedvezőtlen hőszigetelésük, ezért is kínál olyan szürke műanyag ablakokat a VEKA, amelyek a fémes hatást a gyártás során hozzáadott fóliával tudják elérni.

Más gyártóknál előfordulhat, hogy a profilok magja továbbra is fehér marad, ami nyitott állapotban tud azért rontani az egyébként szürke színű ablakok által nyújtott esztétikai élményen. A VEKA kínálatában viszont eleve szürkeprofiltesttel juthat hozzá minőségi műanyag ablakokhoz, így a nyílászáró minden egyes oldalról az általunk kiválasztott szürke színben tud majd pompázni az otthonunkban. A VEKA így minden szögből tudja garantálni a modern, fémes hatású megjelenést!

A fehér népszerűsége és a fekete eleganciája mellett a szürke színárnyalatokban rejlő lehetőségekről sem szabad megfeledkeznünk: minimál design-ok, gyönyörű kontrasztok, visszafogott, egyedi kivitelezések… bármit is szeretnénk megvalósítani, a VEKA profilok minőségével és széles választékával ez mind lehetséges.

„A szürke 16 árnyalata” a VEKA műanyag ablakprofiljainál

A VEKA kínálatában 16 különböző szürke és fémes hatás keltő színárnyalatot fog találni. Már csak ezért is érdemes ezek közül a műanyag nyílászáróprofilok közül választania, mert sokkal több választási lehetőséget és szabadságot kap ahhoz, hogy saját ízlése szerint alakítsa ki az otthonában lévő ablakok kinézetét!

A VEKA weboldalán tehát ilyen szürke profilok közül válogathat:

 • Világos szürke
 • Kvarcszürke
 • Grafitszürke
 • Kétféle ezüstszürke
 • Kétféle bazaltszürke
 • Kétféle agyagszürke
 • Antracitszürke
 • Achát szürke
 • Matt alumínium
 • Kvarcplatina
 • Koronaplatina
 • Earl platina 
 • Alux

Mindazonáltal azt mindig tartsa fejben, hogy ezeknek a szürkéknek semmilyen weboldal vagy brossúra nem tudja visszaadni a valódi árnyalatát: mindenképpen látogasson el valamelyik partnerünk üzletébe, és nézze meg az ottlévő mintákat is mielőtt döntene!

Elnyerte a tetszését valamelyik szürke műanyag ablakprofilunk? Akkor nézze meg, hogy hol találhatja meg az Önhöz legközelebb eső partnerünket, hogy minél egyszerűbben intézhesse vásárlását!