A reluxa az egyik legkedveltebb kiegészítő műanyag ablakokra. Amennyiben nincs szüksége külső árnyékolásra, akkor a belső lesötétítést biztosító ablak rolók bármely otthon számára kiváló alternatívát tudnak nyújtani. A VEKA következő cikkében kifejtjük a reluxa előnyeit, a felszerelésének menetét, valamint azt is, hogy honnan szerezheti be könnyen ezt a praktikus műanyag ablak kiegészítőt!

 

A reluxa ablak roló előnyei – az egyik legnépszerűbb műanyag ablak kiegészítő 

A reluxa először inkább az irodaházakban és hivatalos intézményekben kezdett elterjedni, de napjainkban már a háztartásokban is előszeretettel alkalmazott árnyékolási technika. A legszembetűnőbb különbség a redőny és a reluxa között, hogy a redőnyt az ablak külső részére, a reluxát pedig az ablak belső részére szereljük fel.

Az egyik legnépszerűbb belső árnyékolási technikának számít a reluxa. Több előnnyel is jár ez az ablak roló:

 • A reluxa gyakorlatilag bármely ajtó vagy ablak típusra felszerelhető, akár bukó-nyíló, akár egyéb kivitelezésről van szó. Bukó-nyíló ablakoknál érdemes feszített kivitelt választani, hogy a reluxa követhesse az ablak dőlésszögét. 
 • A reluxa felszerelése az ablakra akár szakember segítsége nélkül is könnyen megoldható. A nyílászáró típusától függően két üveg közé vagy az ablakkeretre is felszerelhető.
 • Praktikus árnyékolási technika, egy egyszerű mozdulattal kezelhető. A reluxa lamelláinak elmozdításával könnyen szabályozható a beeső fény erőssége.
 • A reluxa olcsóbb, mint a redőny, habár ennek az az ára, hogy kevésbé lehet vele a hőt szabályozni, elsősorban árnyékolásra használható. Ugyanakkor, ha műanyag ablakra szereljük a reluxát, a hőszabályozás hiányát ellensúlyozhatja egy minőségi műanyag ablakprofil kiváló szigetelési teljesítménye.
 • Rengeteg különböző színben választhat reluxát ablakra, így bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét. Akár a minimalista fekete-fehér stílust preferálja, akár a meleg színkavalkádokat, bőven lesz miből válogatnia.
 • A modern reluxa ideális műanyag ablak kiegészítő, mivel keskenyebb lamellával is elkészíthető: ennek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a nyílászáró üvegezőlécébe.

 

Reluxa felszerelése műanyag ablakra: ezekre figyeljen!

 1. Csavarozza fel a két tartókonzolt! Ezeket a reluxa karnis végétől kb. 10-15 cm-re rögzítse.
 2. A két tartókonzolra akassza rá a reluxakarnist, majd a karnisra hajtsa rá a konzol rögzítő füleit.
 3. A karnis rögzítése után engedje le a reluxát a zsinór segítségével.
 4. Feszített reluxa esetén a két darab feszítő akasztót alulra csavarozza fel. Figyeljen arra, hogy a feszítőzsinór párhuzamosan fusson a műanyag ablak keretével. A feszítőt is úgy csavarozza fel, hogy a reluxát se kifele, se befele ne húzza.
 5. A reluxa feszítő damilja a két szélen található. Mérje ezeket oda a feszítő rögzítőhöz, húzza rá a műanyag harangot a damilra, majd kössön rá egy csomót.
 6. A műanyag harangokat akassza be a feszítő rögzítőbe.
 7. Próbálja ki a reluxát! Ha akadozik, akkor a feszítőszálak valószínűleg nem függőlegesen, vagy nem párhuzamosan futnak a műanyag ablak keretével.
 8. Ha jól működik a reluxa, akassza helyére az üvegpálcát: ezzel tudja majd elfordítani a lamellákat.

 

Nem véletlen, hogy a reluxa az egyik legnépszerűbb kiegészítő műanyag ablakra. Könnyű felszerelni, számtalan színben elérhető, minden ajtó- és ablaktípusra felszerelhető, és emellett kedvező áron beszerezhető. A VEKA partnereinél nem csak kiváló minőségű műanyag nyílászárókat vásárolhat, de minden szükséges kiegészítőt is megtalál kedvező áron, legyen az reluxa műanyag ablakra, vagy egyéb árnyékolási megoldást.

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső viszonteladónkat a VEKA weboldalán található térkép segítségével!