Vásárlás előtt jogosan felmerülhet bárkiben a kérdés: mitől lesz minőségi egy nyílászáró? A VEKA piacvezető profil gyártóként Magyarországon is széles viszonteladói hálózattal rendelkezik. A következő cikkünkben összefoglaltuk azokat a főbb szempontokat, amelyek mind hozzájárulnak a minőségi ablakokhoz!

A VEKA ablakprofilokra akár évtizedekig számíthat

A VEKA kizárólag műanyagból gyárt ablakprofilokat. Habár a profilok készülhetnek fából vagy alumíniumból, az utóbbi években egyértelműen a műanyag lett az egyik legnépszerűbb választás. Ezt a közkedveltséget leginkább a kiváló ár-érték arányának köszönheti: csupán az alumínium tartósabb a műanyagnál, de mivel jóval drágább is, ezért jellemzően középületeknél szokták inkább használni.

Sok esetben nem is drágábbak a műanyagból készült profilok az azonos paraméterekkel rendelkező fa keretekhez képest, és emellett jóval kevesebb karbantartást is igényelnek. A VEKA ablakprofilok nem vetemednek meg az idővel, nem csökken a szigetelési teljesítményük, a sima felületükön nem maradnak meg a szennyeződések, és a tisztításuk is jóval egyszerűbb. Egy pár alapszabály betartásával és megfelelő ápolás mellett az ilyen műanyag ablakprofilok akár évtizedeken át is megállják majd a helyüket az otthonában.

Egy többrétegű VEKA ablak átlagon felüli szigetelési teljesítményt tud nyújtani

A VEKA profilok eleve kiváló hőszigetelési teljesítményre képesek a több légkamrás technológiának köszönhetően, és mivel kellően vastag és stabil a kialakításuk, így még 2 és 3 rétegű ablaküvegezésre is alkalmasak. Ennek köszönhetően jelentős mértékben képesek mérsékelni a nyílászárók hőveszteségét. Így azon felül, hogy egész éven át képesek biztosítani egy kellemes hőmérsékletet a lakás belső tereiben, a CO2 kibocsátást és a fűtési költségeket is nagymértékben tudják csökkenteni.

Minél több a légkamrák száma egy profilban, annál jobb szigetelési teljesítményre képes. Ha minőségi nyílászárót szeretne az otthonában, akkor nem érdemes 5 légkamrás kivitelezés alatt gondolkoznia! Az 5, 6, és 7 légkamrás, „A” osztályú VEKA profilok remekül ki tudják szűrni a kinti zajokat is, ami rendkívül előnyös tud lenni azoknak az ingatlanoknak, amelyek forgalmasabb részen helyezkednek el.

A VEKA profillal ellátott nyílászárók sokkal magasabb biztonsági szintet képesek nyújtani

Habár semelyik ablak nem lehet 100% betörésbiztos, a VEKA profilokkal felszerelt nyílászárók rendkívül meg tudják nehezíteni a potenciális betolakodók dolgát. Profiljaink keményen ellenálló PVC-ből készülnek, az L-alakú profilmerevítésnek köszönhetően még stabilabbak, a speciális vasalatok és zárási pontok egyedülálló kombinációja pedig még nagyobb akadályt jelent a betörőknek. Ezen felül pedig betörésbiztos üveggel és zárral is tovább növelhető a biztonsági szintjük.

Biztonsági szempontból a nyílászárók az ingatlan gyengepontjai, de minőségi kivitelezéssel és kiegészítőkkel jelentősen megnövelheti a betörés elleni védelmi szintjüket.

A VEKA profilok többféle lakberendezési stílusnak is helyt adnak

Akár ablakról, akár kültéri terasz- vagy erkélyajtóról van szó, a VEKA profilok rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy saját ízlése szerint akár teljesen új arcot kölcsönözzön az ingatlanjának. Profiljaink több mint 50 színben érhetők el, beleértve a fa hatású színes műanyag kereteket, mint például az aranytögy, a mahagóni, vagy a rózsafa.

Élvezze a műanyag ablakok előnyeit, anélkül, hogy le kéne mondania a fa tokok természetes megjelenéséről!

Egy megbízható nyílászáróval tehát hosszú távon is jól járhatunk. Ha olyan kivitelezést keres, ami évekkel később is ugyanis azt a minőséget tudja nyújtani, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a VEKA ablakprofilok között!