Műanyag ablak választásnál a betörésvédelem is legalább olyan fontos szempont, mint a többi. A potenciális betörők dolgát nagyban megnehezítheti, hogy ha megfelelő biztonsági tulajdonságokkal rendelkezik az általunk választott nyílászáró. A VEKA következő cikkében kifejtjük, hogy hogyan tudja a leghatékonyabban megvédeni az otthonának a gyengepontjait!

Mitől függ egy műanyag ablak biztonsági szintje?

Számos módon meg lehet növelni a műanyag nyílászárók biztonsági szintjét, akár kiegészítőről, akár eleve integrált elemről van szó. Népszerű példának számít a(z):

Ütésálló üvegfólia

Az egyik legkézenfekvőbb betörésvédelem az ütésálló üvegfólia, hiszen a legtöbb esetben pont az üveg betörésével próbálnak majd bejutni az ablakon keresztül a nem kívánt vendégek.

Az ütésálló üveg olyan szilárd, hogy sokkal nehezebb azt betörni, és ennek köszönhetően a betörők nem tudnak majd egykönnyen benyúlni az ablakon át, hogy belülről kinyissák azt. Ez annak is köszönhető, hogy bármilyen nagyobb erőhatás esetén csak szimplán „pókhálósodik”, ahelyett, hogy széttörne, tehát csak a betörési próbálkozások nyoma látszódik meg rajta. Ráadásul mivel nem törik szilánkosra, így a vágásos sérülések veszélyétől sem kell tartanunk.

Többrétegű üvegezés

Tulajdonképpen az egyes üveglapok összeragasztásával készül. Több réteg összeállításával gyakorlatilag egy nagy „szendvicsre” emlékeztető szerkezet alakítható ki, ami egyes esetekben akár egy pisztolylövedéket is meg tud állítani.

Zárható ablakkilincs

Még ha netán be is sikerül törnie az ablaküveget valakinek, akkor ilyen betörésvédelmi eszközzel is meglephetjük a betolakodókat: az ilyen kilincseket ugyanis akkor sem tudják majd kinyitni, ha sikerül benyúlniuk a betört ablakon.

Ami biztos, hogy minél több betörésvédelmi módszert alkalmazunk egyszerre, annál inkább el tudjuk venni még a próbálkozástól is a lehetséges betolakodók kedvét.

Kiváló betörésvédelem: biztonsági műanyag ablakprofilok a VEKA-tól

A VEKA minőségi műanyag ablakprofiljai több szempontból is nagyobb biztonságot tudnak nyújtani minden ingatlan számára. A gyártási folyamatok tökéletesítése során a kényelmi szempontok mellett a betörésvédelem megerősítésre is törekedtünk, hogy hatékony megvédhesse otthonát a lehetséges betolakodóktól.

Minden egyes VEKA partnernél olyan betörésbiztos bukó-nyíló műanyag ablakokat vásárolhat, amelyek jócskán meg tudják növelni az ingatlan biztonsági szintjét. Kevés olyan nyílászáró érhető el a piacon, amivel ilyen nagymértékben meg tudja nehezíteni a betörők dolgát. Ha többet szeretne tenni az otthonának a biztonságáért, akkor nem fog csalódni a VEKA termékeiben!

Nem véletlen érték el a lehető legmagasabbnak számító „A” osztályú minősítést a VEKA műanyag ablakprofilok. Többek között a nagyobb stabilitásnak és a sarokmerevítésnek hála teljesítenek ilyen jól a betörésbiztos ablakok piacán, de cégünk jól tudja, hogy ennél sokkal több dolgon múlik egy nyílászáró biztonsági szintje.

Elhelyezkedéstől és elérhetőségtől függően ugyanis teljesen más védelmi feltételeknek kell megfelelnie egy ablaknak, hogy valóban betörésbiztosnak lehessen tekinteni. A VEKA műanyag ablakprofilok rendkívül strappabíró PVC-ből készülnek, és bivalyerős acélmerevítéssel rendelkeznek: ezzel a kombinációval és a megfelelő zárási pontokkal már eleve nagyon meg lehet nehezíteni a potenciális betolakodók dolgát. Ráadásul speciális kilincsekkel és ütésálló üveggel is tovább fokozhatja a műanyag ablakok betörésvédelem szintjét partnereink segítségével.

Természetesen tökéletes biztonságot soha nem lehet elérni, de kiváló szintűt teljes mértékben. A VEKA műanyag biztonsági ablakok feltörése sokkal komplikáltabb és jóval több időt vesz igénybe, mint azok a régi nyílászárók, ami csupán pár perces akadályt képeznek a betörők számára.

Amennyiben tehát magasabb betörésvédelmet szeretne elérni a nyílászárók terén, akkor mindenképpen érdemes a VEKA biztonsági műanyag ablakprofilok közt válogatnia: így aztán nem kell majd aggódnia, hogy elég betörésbiztosak-e az otthonában található ablakok!