A jó idő beköszöntével egy időben sajnos a kellemetlen vendégek is meg szoktak jelenni. A nyári esték és éjszakák hangulatán nem kicsit tudnak rontani a szúnyogok és egyéb rovarok véget nem érő, irritáló zümmögése, amitől szinte minden ember a falra mászik. Szerencsére van erre egy praktikus megoldás: ha nem szeretnénk alvás helyett szúnyogokra vadászni a hálószobában, vagy telefújni a lakást rovarirtóval, akkor érdemes szúnyoghálót felhelyezni a műanyag ablakokra.

A VEKA következő cikkében összefoglaltuk a legalapvetőbb tudnivalókat a műanyag ablakokra felszerelhető szúnyoghálókról, és hogy mi alapján érdemes kivitelezőt választani!

 

Milyen szúnyogháló típusok illeszthetők műanyag ablakra?

A nyári meleg alatt még nagyobb szükség van a rendszeres szellőztetésre, így      ha a műanyag ablakain már van szúnyogháló, akkor anélkül is kinyithatja az ablakot, hogy tartania kellene egy iszonyú szúnyoginváziótól. Ugyanakkor azt is érdemes tudnia, hogy többféle szúnyogháló típus közül is válogathat. 

A VEKA partnerei a választásától függetlenül gondoskodnak a minőségről: minden esetben üvegszál alapú, UV-ellenálló hálóval készülnek a szúnyoghálók, amelynek köszönhetően hosszú éveken át számíthat ennek a rendkívül hasznos műanyag ablak kiegészítőnek a védelmére.

A leggyakoribb szúnyogháló típusok, amelyek felszerelhetők műanyag ablakra a következők:

 

1. Fix műanyag keretes szúnyogháló

Jellemzően ez a legegyszerűbb (és legolcsóbb) opció. Leginkább akkor érdemes ezt a fajtát választania, ha nem lesz szüksége a háló mozgatására, tehát nem fog az ablakon kihajolni azért, hogy kirázzon egy portörlő rongyot vagy virágot locsoljon. Amennyiben viszont horganyzott klipszekkel történik a beépítés, akkor szabadon fel- és leszerelhető a műanyag ablakról a fix keretes szúnyogháló. 

 

2. Fix műanyag vagy alumínium peremes szúnyogháló

Az árakat illetően az alumínium peremes változat jellemzően drágább szokott lenni, de már a műanyag peremes szúnyogháló is rendkívül tartós kivitelezésnek számít. Az alap fehér színen kívül még további lehetőségek közül is válogathat, akár fa hatású védőfóliát is választhat. A szúnyogháló az ablaktok külső peremére az elfordítható fülekkel rögzíthető, és minden esetben szabadon fel- és leszerelhető.

 

3. Mobil szúnyogháló

Az árakat nézve ez számít a legdrágább szúnyoghálónak, amit műanyag ablakra lehet szerelni. Kérdés persze, hogy a magasabb árért cserébe milyen előnyökhöz juthat hozzá? A mobil szúnyoghálók rendkívül könnyen kezelhetők, mivel egy oldalról, belülről is működtethetők. Bármikor szabaddá szeretnénk tenni a műanyag ablak nyílását, egy egyszerű mozdulattal visszaengedhetjük a szúnyoghálót a nyílászáró tokjába.

 

Szúnyogháló műanyag VEKA ablakra – akár utólag is

A VEKA piacvezető a műanyag ablakprofilok gyártásában, és hazánkban is széles viszonteladói hálózattal rendelkezik, ahol a minőségi nyílászárók forgalmazása mellett a megfelelő kiegészítők beszerzéséhez is tud segítséget nyújtani, és ez a szúnyoghálókra is vonatkozik. Sőt, a partnereink által biztosított szakemberek a megfelelő kivitelezésről is gondoskodnak, hogy szakszerűen történjen a műanyag ablak beépítése, szúnyoghálóval együtt.

Természetesen az sem okoz gondot, ha utólag szeretné szúnyoghálóval ellátni a műanyag ablakait. Ha olyan egyedi méretre gyártott nyílászáróval rendelkezik, amelyikre a legtöbb boltban kapható szabvány méretű szúnyogháló nem szerelhető fel, akkor is számíthat a VEKA kivitelezői     re: partnereink egyedi kérések alapján méretre vágják a szúnyoghálókat, de akár olyan szettet is vásárolhat, amit otthonában kényelmesen méretre igazíthat saját kezűleg is.

 

Ha szúnyoghálót keres a műanyag ablakaihoz, akkor mindig számíthat a VEKA partnereinek a segítségére. Akár új, akár meglévő nyílászáróhoz szeretne utólag felszerelni egy védőréteget a rovarok ellen, kivitelezőink mindig készen állnak arra, hogy segítsenek a megfelelő termék kiválasztásában és felszerelésében. Az árakért és egyéb részletekért keresse fel az Önhöz legközelebb eső kivitelezőt a VEKA weboldalán található térkép segítségével!