Nem véletlen terjedt el sok otthonban a teraszajtók alkalmazása, mivel mondhatni átmenetet teremtenek a nappali és a terasz között. Műanyag profilból gyártott ajtókeretekkel pedig még inkább ki lehet használni a kerti tolóajtók előnyeit: a VEKA következő cikkében összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat ezekkel a nyílászárókkal kapcsolatban!

Harmonika teraszajtók és kerti tolóajtók: alap tudnivalók és előnyök

A toló teraszajtók helytakarékosságuknak köszönhetően számos otthonban elterjedtek, de népszerűségüket elegáns megjelenésüknek is köszönhetik: gyakorlatilag bármilyen ingatlanban jól mutatnak.

A teraszajtók remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kihasználja a természetes fényforrás adta előnyöket a nappalijában. Ha már tud legalább 2.5 méternyi falszélességet biztosítani egy ilyen nyílászáró beépítéséhez, akkor remek átmenetet hozhat létre a kertje és a nappalija között, anélkül, hogy feleslegesen venne el helyet a terasztól vagy az otthonának a belterétől. Műanyag terasztajtó profil választása esetén akár 6 méter széles kivitelezésben is lehet gondolkozni, ha elegendő helyet tud biztosítani az otthonában.

Méretükből adódóan fontos, hogy szakszerűen történjen egy teraszajtó beépítése. Hosszútávon sok időt és pénzt spórolhat azzal, ha megfelelően lett beállítva a nappalijában a teraszajtója, mivel nem kell felesleges karbantartási köröktől tartania: ha ugyanis nincs megfelelően beépítve, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem záródik vagy nyílik megfelelően a teraszajtó, ami értelemszerűen ront a szigetelési értékén is. Ráadásul, ha csak erőltetve tudja működtetni a nyílászárót, akkor idővel deformálódhatnak, vagy el is törhetnek az alkotóelemei.

VEKA teraszajtók: miért éri meg műanyag profilt választani? 

A VEKA kizárólag műanyag profilokat gyárt teraszajtókhoz és más nyílászárókhoz. A műanyag ugyanis számos plusz előnyt tud biztosítani más anyagból készült profilokhoz képest anélkül, hogy megfizethetetlen lenne. A VEKA széles viszonteladói hálózattal rendelkezik hazánkban: partnereink segítségével biztosan megtalálja az ön számára legelőnyösebb kerti tolóajtó megoldást.

Egy VEKA műanyag teraszajtó választásával többek között a következő előnyökre számíthat: 

1. A műanyag sokkal nagyobb szigetelési teljesítményt biztosít egy teraszajtónak

Robusztus kialakításuknak köszönhetően a VEKA műanyag profilok kettő-, vagy akár háromrétegű üvegezéssel ellátott teraszajtók kivitelezésére is alkalmasak. A tömítések részben a kiegészítő profilokban is integráltak, és remekül ki tudják küszöbölni a hőhidat. Ez nem csak kellemes hőmérsékletet biztosít otthonában a hidegebb időszakok alatt, de a fűtési energiaveszteséget is csökkenti.

2. Sokkal könnyebb egy műanyag teraszajtót tisztítani

Egy fából készült teraszajtó nem csak drágább tud lenni a műanyaghoz képest, de ráadásul sokkal több figyelmet is igényel majd az ön részéről, hogy később is megfelelően működjön. Szakszerű beépítést követően egy műanyag teraszajtóval közel sem kell majd ennyit törődnie, és hosszú évtizedeken át számíthat arra, hogy minimális tisztítás mellett ugyanúgy fog mutatni az otthonában, mint a vásárlás első napján.

3. Színes műanyag nyílászárók: igazítsa a teraszajtó stílusát a saját otthonához!

Az elegáns megjelenésről is gondoskodnak a VEKA műanyag profiljai, ugyanis több mint 50 különböző szín közül is válogathat az új teraszajtójához. A színes műanyag profiloknak köszönhetően akár fa hatású nyílászárókkal is dekorálhatja az otthonát anélkül, hogy a fából készült profilok hátrányaival kellene törődnie.

Ha minőségi, elegáns műanyag teraszajtókkal szeretné kiegészíteni a nappaliját, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a VEKA profilok között. Széles magyarországi partnerhálózatunknak köszönhetően könnyen megtalálhatja azt a viszonteladót amelyik Önhöz a legközelebb esik: partnereink szívesen segítenek megtalálni és beépíteni az Ön igényeinek leginkább megfelelő műanyag teraszajtót!