Műanyag nyílászáró vásárlásnál érthető, hogy senki sem szeretne több pénzt költeni, mint amennyi szükséges: ezért is próbálják sokan minél olcsóbban a lakásukhoz beszerezni az új ablakokat és ajtókat. Ugyanakkor az alacsony árnak meg lehetnek a maga buktatói, és a minőségi nyílászárók olyan előnyökkel járnak, amelyekről nem érdemes lemondani, ha hosszú távra keresünk megbízható megoldást.

A VEKA következő cikkében összefoglaltuk, hogy miért nem érdemes csak a legolcsóbb műanyag nyílászárók között válogatni!

 

Műanyag nyílászárók olcsón: nem feltétlenül jár jobban az alacsonyabb árú ajánlatokkal

Egy új ablak vagy új ajtó vásárlása jelentős lépés egy ingatlan felújítása során, vagy egy új lakás felépítésénél. Éppen ezért egy ilyen fontos döntésnél nem érdemes csak a legolcsóbb árak alapján kiválasztani az új nyílászárónkat. Ehhez persze azzal is tisztában kell lenni, hogy mit kapunk a kevésbé olcsón beszerzett ablakokért és ajtókért cserébe. 

Az olcsó nyílászáróknál ugyanis gyakran pont az a probléma, hogy kevésbé robusztus felépítésükből adódóan nem tudják olyan hosszú távon szolgálni az igényeinket. Kevésbé tartósak, jobban ki lehetnek téve az időjárás viszontagságainak, és emiatt több karbantartásra is szorulhatnak, rosszabb esetben pedig teljes cserére is szükség lehet. És ez persze mind extra költség: előbb-utóbb könnyen lehet, hogy többet kell majd költenünk egy „olcsó” műanyag nyílászáró ápolására.

Továbbá nem ritka, hogy az olcsó nyílászárók profiljainak a vasalatai (a működtetésért felelős alkatrészek) nem rendelkeznek elegendő teherbíró képességgel, és hosszú távon képtelenek megbírkózni az ablak vagy az erkélyajtó súlyával, és így azok is cserére szorulnak.

Természetesen nem minden esetben rossz egy olyan műanyag nyílászáró, amit sikerült olcsón beszereznünk: de sajnos könnyen lehet, hogy az alacsonyabb ár miatt kompromisszumokat kell kötnünk.

 

Nem feltétlenül lehet évtizedekig számítani egy olcsó nyílászáróra: miben másak a minőségi ablakok és ajtók?

Egy magas minőségű műanyag ablaknak az alapját egy erős, tartós, profil képzi: a VEKA A osztályú ablak és erkélyajtó profiljai kemény PVC-ből készülnek, színvonalas szigetelési teljesítményt nyújtó többkamrás technológiával, acélmerevítéssel. Gyerekjáték őket tisztítani, és közel sem igényelnek olyan gyakori karbantartást, mint az olcsóbb műanyag nyílászárók vagy a fából készült tokok. Ennek köszönhetően minimális odafigyeléssel évtizedekkel később is ugyanolyan megbízhatóak lesznek az otthonában, mint a beépítést követő napokban.

A profilokban lévő speciális vasalatok a nagyobb súllyal rendelkező műanyag nyílászárók terhével is gond nélkül elbírnak, aminek köszönhetően többrétegű üvegezéssel is gond nélkül kiegészíthetők a VEKA műanyag profiljai.

 

Olcsó nyílászáró helyett minőségi műanyag VEKA profil: már ezért is megéri 

Azon felül, hogy kevésbé gyakori és alacsonyabb javítási költségekre számíthat egy minőségi műanyag VEKA profillal felszerelt nyílászárónál könnyen meg is térülhetnek a kezdeti költségek. A jóval magasabb szigetelési teljesítmény ugyanis alacsonyabb fűtési költségekkel is jár, aminek köszönhetően havonta akár 20-25%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlák végösszegén. Arról nem is beszélve, hogy a környezetünknek sem ártunk azzal, ha csökkenteni tudunk a CO2 kibocsátás mennyiségén.

 

A minőségi műanyag nyílászárók másképp „olcsók”: a kezdeti költségek nyilvánvalóan magasabbak, de sokkal kevésbé valószínű, hogy a karbantartásukra és a javításukra kell majd költeni, arról nem is beszélve, hogy megfelelő ápolás mellett évtizedekkel később sem kell majd őket lecserélni. És ehhez még hozzájárulnak az alacsonyabb fűtési költségek is!

Ha hosszú távon is megbízható kivitelezést keres, akkor nyugodtan forduljon a VEKA partnereihez, akiket könnyen felkereshet a weboldalunkon található forgalmazói térkép segítségével!