Harmonika teraszajtó vásárlásánál számtalan tényező befolyásolhatja az árakat. A VEKA következő cikkében most ebben a témában segítünk: összefoglaltuk azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe vennie a nyílászáró választásnál, és amelyek leginkább hatással vannak egy harmonika teraszajtó árára.

 

Harmonika teraszajtó árak – mire érdemes költeni?

Egy harmonika teraszajtó árát egy seregnyi tényező tudja befolyásolni: ezek közül a legszámottevőbbek a nyílászáró beépítése, az üvegezés, a méret, a termék kiszállításának a díja, a szükséges ellenőrzések és az utómunkálatok (mint például bontási munkálatoknál a törmelékek elszállítása). A VEKA forgalmazók az összes szükséges tételre egybe tudnak majd Önnek árajánlot nyújtani, aminek köszönhetően még könnyebben átláthatja majd, hogy mire költi a pénzét, és átláthassa a harmonika teraszajtók árazását.

Természetesen ahhoz, hogy könnyebben dönthessen a vásárlásnál, érdemes legalább alap szinten tisztában lennie azzal, hogy mik a harmonika teraszajtók legfontosabb paraméterei, amelyek többletköltséget eredményezhetnek. Így jobban átláthatja, hogy milyen előnyökre számíthat a pénzéért cserébe.

 

Harmonika teraszajtó árak – beállítás, beépítés

Ha hosszú távon, akár évtizedeken át is szeretne számítani az Ön által választott harmonika teraszajtó rendeltetésszerű működésére, akkor nem ajánlott a beépítés árán spórolnia. Nagyobb méretükből adódóan ezek a nyílászárók még többet nyomnak, mint egy műanyag ablak, és így annál is nagyobb elővigyázatosságot igényel a beállításuk. A rosszul elvégzett szerelési munkálatok ráadásul extra javítási költségekkel járhatnak, így aztán közel sem spórolás az eredménye, ha megfelelő tapasztalat és szerszámkészlet nélkül lát neki saját kezűleg egy harmonika teraszajtó beépítésének.

 

Harmonika teraszajtó árak – az üvegezés

A 2 és 3 rétegű üvegezés egyértelműen dobni tud egy harmonika teraszajtó árán, de hosszú távon könnyen meg tudnak térülni ezek az extra költségek.

Hogyan?

Mivel a többrétegű üvegezés nagymértékben meg tudja növelni egy nyílászáró hőszigetelési képességét, ez nem csak kellemesebb hőmérsékletet biztosít a lakásban a téli hónapok alatt, hanem a fűtési költségeket is jelentősen tudja csökkenteni a CO2 kibocsátás mellett. Így havonta akár 20-25%-ot is spórolhat a fűtési számlák végösszegéből.

Vásárlásnál érdemes a harmonika terasztajtó hőátbocsátási tényezőjéről is tájékozódnia: minél közelebb van ennek a mutatónak az értéke a 0-hoz, annál alacsonyabb a hőveszteség!

 

Harmonika teraszajtó árak – nyílászáró méretek

Ha műanyag profilt választ a harmonika teraszajtójához, akkor ez esetben 2.5 és 6.5 méter között is mozoghat a nyílászárójának a szélessége. Amennyiben nem tud legalább 2.5 méteres nyílást biztosítani a beépítéshez, akkor nem érdemes ilyen kivitelezésben gondolkoznia, mivel legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy kényelmesen átléphessen a harmonika teraszajtó nyitható szárnyát.

A nagyobb méretű harmonika teraszajtóknak persze magasabb az ára, de így is sokan szeretnek a szélesebb ajtók lehetőségével élni, mivel így még több természetes fény jut be a lakásba, és bentről is könnyebb élvezni a kilátást.

 

Harmonika teraszajtó árak a VEKA-nál – műanyag profilok

Az üvegezésen kívül a profil anyaga is nagy szerepet játszanak a nyílászárók szigetelési képességében. A műanyag VEKA harmonika teraszajtó profilok a többkamrás technológiának köszönhetően különösen le tudják csökkenteni a hőveszteséget, aminek köszönhetően még többet spórolhat a fűtési költségeken.

A fából készült profilok sajnos idővel megvetemednek, több karbantartást igényelnek, és nem is feltétlenül olcsóbbak. Egy műanyag harmonika teraszajtó ára persze magasabb lehet ha többet költünk extra kiegészítőkre és hőszigetelésre, de hosszú távon nem feltétlenül járunk jobban egy egy nagyobb hőáteresztésű (de olcsóbb) fa profillal.

 

A VEKA viszonteladóinál mindig korrekt harmonika teraszajtó árakra számíthat: A osztályú műanyag profiljainkkal biztos lehet abban, hogy hosszú éveken át is jól fognak működni az otthonában a nyílászárói. Partnereink díjmentes szaktanácsadással és árajánlat készítéssel is megkönnyítik számára a vásárlási folyamatot, a megfelelő műanyag harmonika teraszajtó kiválasztásától kezdve, egészen a beépítést után szükséges ellenőrzésekig és utómunkálatokig! 

Nézze meg a weboldalunkon található térképet, hogy megtalálhassa az Önhöz legközelebb eső VEKA teraszajtó forgalmazót!