Sokszor csábító tud lenni, amikor úgy tűnik, hogy rendkívül olcsó áron is meg tudnánk vásárolni egy műanyag ablakot. Sajnos az ilyen hangzatos akciókban nem lehet mindig megbízni, már csak azért sem, mert nem feltétlenül járunk jobban hosszú távon egy olcsóbb nyílászáróval. A VEKA következő cikkében összeszedtük, hogy mikre érdemes figyelnie, amikor műanyag ablak akciót talál.

Műanyag ablak akciók: mik lehetnek az olcsó ár hosszú távú buktatói?

Mivel egy vagy több műanyag ablak megvásárlása magasabb nagyságrendű költség, így érthető, hogy sokan minél alacsonyabb áron igyekszik elintézni a cserét vagy a beépítést, és csakis az akciós lehetőségek közül próbálnak válogatni. Ennek az akcióvadász stratégiának azonban lehetnek kockázatai.

Ilyen buktató lehetnek például a nem eléggé minőségi alapanyagokból készült profilok, a nem megfelelően minősített vasalatok, rosszabb esetben pedig a merevítő vasak kispórolása is előfordulhat. Hosszú távon pedig ezeknek a „hatalmas akcióknak” így meglesz az ára, mivel több karbantartást fognak igényelni, sőt, akár már 1-2 éven belül is elképzelhető, hogy le kell cserélni a viszonylag új nyílászárókat.

Ezzel persze nem azt szeretnénk mondani, hogy az akciós műanyag ablakok minden esetben rosszak. Csupán arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne csupán az akciók megléte alapján intézzünk egy olyan vásárlást, aminek alapvetően akár évtizedekre kellene szólnia.

Nem csak az akciós lehetőségeket kell keresni a műanyag ablakoknál

Ha viszont nem csak az akciókat kell figyelni műanyag nyílászáró vásárlásnál, akkor milyen szempontokra kell még figyelni, hogy biztosan a „jó” ablakot válassza?

Természetesen nem kell szakértővé válnia, de azért nagy vonalakban fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen műszaki paramétereket és egyéb kiegészítőket, szolgáltatásokat takarhatnak a műanyag ablakok árai. Így még inkább saját ízlése szerint választhatja majd ki az új nyílászáróit (szín, többrétegű üvegezés, többkamrás profil, betörésbiztos ablakok) és hosszú távon több előnyt is élvezhet majd ennek köszönhetően.

A műanyag ablak áraknál az sem utolsó szempont, hogy beépítéssel együtt is megrendelhetők-e az adott nyílászárók. Akármekkora akció is van egy adott ablakon, ha a beállítás nem zajlik szakszerűen, akkor a műanyag ablak nem fog rendesen működni (nehézkes nyitás, nem megfelelő zárás), ami a szigetelési teljesítményt is csökkenteni fogja. Ráadásul az ilyen nyílászárókat könnyebb is feltörni, de még ilyen drasztikus eset nélkül is előbb-utóbb ismét pénzt kell majd kiadnia a megjavításukra vagy lecserélésükre.

Műanyag ablak akciók a VEKA-nál? A megbízható gyártók és kereskedők fontossága

A VEKA több éves tapasztalattal rendelkezik a műanyag ablak profilok terén, és széles partnerhálózattal rendelkezik Magyarországon. Piacvezető gyártóként jól tudjuk, hogy a név kötelez, és, hogy mekkora fontossága van a megbízhatóságnak a nyílászáró piacon. Senki sem akar felesleges köröket futni és több pénzt költeni az otthonára, mint amennyi éppen szükséges.

Amennyiben partnereink műanyag nyílászáró akciókat kínálnak, biztos lehet abban, hogy ilyenkor is megbízhat ezekben az ajánlatokban. Nem véletlen, hogy a VEKA termékek a piacon elérhető legmagasabb „A” osztályú minősítést nyerték el: évtizedek után is ugyanolyan megbízható teljesítményt tudnak nyújtani, mint a vásárlás első napján.

A gyanúsan alacsony árú ajánlatoknál tehát mindenképp óvatosan érdemes eljárnia. Ezek sajnos hosszú távon sokszor egyáltalán nem kifizetődőek, és olyan előnyöktől maradhat le, amelyekkel még spórolhat is egyéb költségein, mint például a fűtésen. Abban viszont biztos lehet, hogy ha a VEKA viszonteladóinál talál műanyag ablak akciókat, akkor nem kell majd csalódnia a választásában!