Milyen műanyag ablakot vegyek?

Lakásfelújítás vagy költözés előtt sokan foglalkozhattunk már azzal a kérdéssel, hogy mégis milyen műanyag ablakot válasszunk? A VEKA következő cikkében most ehhez kap segítséget: összeszedtük azokat a szempontokat, amiket mindenképp érdemes végiggondolni műanyag ablak vásárlás előtt!

 

Milyen műanyag ablakot vegyek, ha fontos számomra a hőszigetelési teljesítmény?

A szigetelési teljesítmény az egyik legfontosabb szempont amit végig kell gondolni műanyag ablak vásárlásnál. Egyrészt így lehet kellemes belső hőmérsékletet biztosítani a lakásban a hidegebb évszakok mellett, másrészt hosszú távon megtérülő befektetésről van szó, mivel a lecsökkentett hőveszteségnek hála kevesebb energiaköltséggel is számolhatunk.

Ehhez fontos, hogy olyan műanyag ablakprofilt válasszon, ami legalább 5 légkamrával rendelkezik, és minél alacsonyabb hőátbocsátási tényezővel rendelkezik. A VEKA „A” osztályú profiljai ráadásul elég stabilok ahhoz, hogy egyaránt megbirkózzanak a 2 és 3 rétegű üvegezés súlyával, amivel még jobb hőszigetelési teljesítményt lehet elérni, és még inkább csökkenthetjük a fűtési költségeinket. Ez akár havi 20-25%-os spórolást is jelenthet!

 

Milyen műanyag ablakot vegyek, ha nem szeretnék sokat bajlódni a beépítéssel?

Semmiképpen nem érdemes spórolni a beépítés árán, hiszen bármilyen minőségi ablakot is vesz, szakszerű beállítás híján nem fogja tudni hosszú távon élvezni annak az előnyeit. Egy műanyag ablak beépítése összetett folyamat, ami elegendő tapasztalatot és megfelelő szerszámkészletet igényel. Pontosan ezért érdemes olyan forgalmazótól vásárolnia, aki ehhez tud biztosítani a tapasztalt szakembert: a VEKA széles magyarországi partnerhálózata a megfelelő profil kiválasztásán kívül a szakszerű beépítésben is tud segíteni.

 

Egyedi vagy szabvány méretű műanyag ablak vásárlásával járok jobban?

Régen jóval drágábbnak számítottak az egyedi méretű műanyag ablakok, ma már azonban sokkal elérhetőbb áron lehet hozzájuk jutni. Az ár tehát itt kevésbé számottevő szempont.

A szabvány méretű ablakokat jellemzően könnyebben és gyorsabban szerezhetők be, mivel nem igényelnek külön tervezést, ezért először mindenképp érdemes végiggondolni, hogy nem felel-e meg valamelyik sztenderd ablak méret az elképzeléseinek.

Az egyedi méretű műanyag ablakok előnye, hogy saját igényeink szerint tervezhetjük őket. Mivel árban elérhetőbbé váltak az utóbbi években, így nagymértékben meg is nőtt a kereslet irántuk: a VEKA minden fizikailag kivitelezhető ablakot le tud gyártani. A nagyobb méretű ablakok persze drágábbak, viszont jóval több természetes fényt is engednek be az ingatlanba, és ugyanolyan jó szigetelési teljesítménnyel rendelkeznek.

 

Milyen színű műanyag ablakot vegyek?

Szinte csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen színű műanyag ablakot válasszunk. A VEKA kínálatában több mint 50 színes műanyag profil közül válogathatunk, így nem egyáltalán nem muszáj a klasszikus fehér színt választanunk, ha teljesen más színvilágot képzeltünk el az otthonunknak. Gyönyörű kontrasztokat hozhatunk létre világos és sötét színek alkalmazásával: a VEKA profiljai a zöld, a piros, a kék, és a szürke árnyalatait is lefedik. Sőt, akár fa hatású műanyag ablakprofilt is választhat, ha még természetesebb megjelenést szeretne látni az otthonában!

 

Milyen műanyag ablak kiegészítőket vegyek?

Számtalan műanyag ablak kiegészítő létezik még, amiknek köszönhetően még inkább saját igényeink szerint tervezhetjük meg az új műanyag ablakunkat: mindenképp érdeklődjön ezek felől a VEKA partnereinél. Ilyen például a gyerekzár, a betörésbiztos ablaküveg, a biztonsági zár, az ablakpárkány, vagy akár a hangszigetelő üveg.

Ha az Ön fejében is megfordult már az a kérdés, hogy „milyen műanyag ablakot vegyek”, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a VEKA weboldalán. Rengeteg további információt olvashat a műanyag ablak vásárlással kapcsolatban, és a viszonteladói térképünk segítségével könnyen megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső forgalmazónkat: ha megbízható kivitelezést szeretne, akkor számíthat partnereinkre!