Műanyag ablak vásárlásnál rengeteg kérdés merülhet fel bennünk, többek között az, hogy milyen kiegészítőket érdemes választanunk a meglévő vagy az új nyílászáróinkhoz. A VEKA következő cikkében összeszedtük a leggyakrabban alkalmazott ablak tartozékokat, hogy Ön is könnyebben átláthassa, hogy melyik mire jó, és melyiket érdemes beszereznie!

 

Műanyag ablak kiegészítők – a személyre szabható nyílászárók előnyei

A nyílászáró profil gyártási technológiájának a fejlődésével a műanyag ablakok árban egyre elérhetőbbé vált a háztartások számára. A műanyag profilok hatalmas népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy a fából készült tokokhoz képest jóval kevesebb karbantartást igényelnek, kiválóan szigetelnek, és jobban is kiállják az idő próbáját, mivel nem vetemednek meg.

A műanyag ablakok teljesítménye még számos kiegészítő alkalmazásával fokozható, hogy valóban olyan nyílászáróhoz jussunk hozzá, ami megfelel egyéni igényünknek és ízlésünknek. A VEKA osztályú műanyag profiljai kiváló alapot adnak ahhoz, hogy különféle tartozékokkal növelhesse a szigetelési teljesítményüket, a biztonsági szintjüket, vagy pedig színes fóliák alkalmazásával egyedi megjelenéssel ruházza fel őket. 

 

Műanyag ablak tartozékok, amikre érdemes rákérdezni a forgalmazóknál

Számtalan műanyag ablak kiegészítő létezik. A teljesség igénye nélkül íme 10 db a leggyakrabban alkalmazott tartozékok közül:

 

1. Műanyag ablak szellőző

A modern műanyag ablakoknál használt beépített légbevezető szerkezet, amivel 1 cm széles „résszellőző” bukó állásba is nyitható az ablak szárnya. Könnyebben megoldható vele a lakáson belüli légcsere, és elkerülhető vele a párásodás, illetve a penészedés.

 

2. Műanyag ablakpárkány

Más néven ablakkönyöklő, beltéri és kültéri alkalmazásnál egyaránt hasznos kiegészítő. Csapadék esetén óvja kívülről a falak elázását, és mivel egyfajta tömítésként szolgál az ablak és a fal között, a hőszigetelési teljesítmény növeléséhez is hozzájárul.

 

3. Műanyag takaróléc

A műanyag takaróléc szintén olyan ablak tartozéknak számít, ami fontos szerepet játszik a hőveszteség csökkentésében. A nyílászáró beállítását követően a csatlakozási hézagok lefedésére használható.

 

4. 2 és 3 rétegű hő- és hangszigetelő üvegezés

A többrétegű üvegezésnél az üvegrétegek között lévő nemesgáz képes csökkenteni az ingatlan hőveszteségét, valamint a kintről érkező zajszennyezést. Fontos, hogy olyan profilt válasszunk, ami elegendő helyet biztosít a rétegek közti gáznak.

 

5. Betörésbiztos üvegezés

Az ütésálló üvegfóliák alkalmazásával jóval nehezebb betörni az ablakok üvegét. Ennek a kiegészítőnek köszönhetően nagyobb nyomás hatására csak „pókhálósodik” az ablaküveg ahelyett, hogy szilánkosra törne.

 

6. Biztonsági kilincs műanyag ablakhoz

Még egy hasznos ablak tartozék, ami tovább nehezíti a nyílászárók feltörését kívülről. 

 

7. Műanyag ablak vasalatok

Ezek az alkatrészek felelnek az ablak helyes működéséért és rögzítéséért. Nagyobb súlyú profil és üvegezés esetén különösen fontos, hogy magas teherbírású vasalatokkal legyen felszerelve a nyílászáró.

 

8. Gyerekzár műanyag ablakhoz

Fúrás nélkül is alkalmazható, praktikus ablak kiegészítő, ami megakadályozza az örökmozgókat abban, hogy kinyithassák a lakás nyílászáróit amikor épp nem figyelnek oda a szülők.

 

9. Szúnyogháló műanyag ablakhoz

Egy praktikus és mindenki által közkedvelt megoldás arra, hogy a nyári esték és éjszakák alatt meg lehessen úszni a rovarinváziót a lakásban.

 

10. Színes műanyag profil fóliák

A műanyag ablakok további előnye, hogy rengeteg lehetőség van arra, hogy a saját otthonunk design-jához igazítsuk a megjelenésüket. A VEKA kínálatában több mint 50 színes műanyag profil közül válogathat!

 

Műanyag nyílászáró tartozékok VEKA profilokhoz

A VEKA „A” osztályú műanyag profiljai remek alapot biztosítanak különféle ablak és tolóajtó kiegészítők alkalmazásához. Kellően vastagok és stabilok ahhoz, hogy 2 és 3 rétegű üvegezés beépítésére egyaránt alkalmasak legyenek, ami a kemény PVC-nek és az acélerősítéssel rendelkező vasalatoknak is köszönhető.

 

A VEKA magyarországi forgalmazóinál könnyen beszerezheti az Ön számára legfontosabb műanyag ablak kiegészítőket. Partnereink a megfelelő nyílászáró tartozékok kiválasztásában és beépítésében is szívesen segítenek: találja meg az Önhöz legközelebb eső VEKA viszonteladót a weboldalunkon található térkép segítségével!