Valószínűleg majdnem mindenkinek elsődleges szempontként szerepel a lakhely választásnál az, hogy ne legyen zavaró tényező a kintről bejövő zaj. Sajnos nagyvárosok esetén gyakorlatilag lehetetlen, hogy ez mindenkinek sikerüljön, már csak a magasabb forgalom miatt is.

Szerencsére van egy kényelmes és hatékony megoldás, aminek köszönhetően kevésbé kell tartania az ingatlan nem túl előnyös elhelyezkedésétől: a VEKA következő cikkében a hangszigetelt ablakok fontosságáról ejtünk szót!

Min múlik egy ablak hangszigetelő képessége?

A hangszigetelt ablakok értelemszerűen a külső zajt tudják kisebb vagy nagyobb mértékben csökkenteni. Természetesen nem mindenhol ugyanolyan a külső zajszint, ezért az ablakokat is különböző kategóriába sorolják aszerint, hogy milyen a hangszigetelő képességük. Még a legalacsonyabb, C kategóriába sorolható műanyag ablakprofilok is jobb teljesítményt tudnak nyújtani az átlag ablakhoz képest, az A osztályú profilokról nem is beszélve: leginkább ők jelentik a zajmentes, nyugodt pillanatok titkát.

Ezenfelül a következő tényezők befolyásolják egy ablak hőszigetelő képességét:

  • Az ablak mérete
  • Mennyire lett szakszerűen beépítve az adott ablak
  • A homlokzati fal hangszigetelése
  • A helység mérete (azaz a visszhangosság mértéke)
  • A helységen belül található további hangelnyelő felületek és azoknak a mennyisége (ugyanis a bútorok is szerepet játszhatnak a visszhangosságban)

Hogyan lehet javítani egy ablak hangszigetelésén?

További tényezők is szerepet játszanak egy ablak hangszigetelő képességében, amivel a meglévő ablak teljesítményén is lehet javítani, de ma már egy teljes csere sem olyan körülményes és költséges, ha megfelelő szakembert bízz meg vele: így aztán hosszú távon is biztos lehet majd abban, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy otthonában mindig nyugodt környezet fogadja majd.

Mindenesetre egy meglévő ablak hangszigetelésén úgy is lehet javítani, ha egy szakemberrel ellenőriztetjük, hogy megfelelően záródik-e az ablak, és, hogy milyen állapotban vannak a tömítőgumik. A megfelelő záródáshoz az szükséges, hogy jól legyenek beállítva az ablakszárnyak, megfelelő vasalatokkal. A tömítés pedig akkor tekinthető jónak, ha elég rugalmas, és kifogástalanul körbe fut a nyílászárón.

Ezenfelül pedig természetesen jobb minőségű hangszigetelő üvegre is cserélheti a meglévő ablaküveget, itt viszont azt érdemes fejben tartania, hogy a hangszigetelő teljesítmény növelésével valamennyivel romolhat az ablak hőszigetelő képessége.

Műanyag ablakprofilok a VEKA-tól: nem csak a hangszigetelés miatt éri meg

A VEKA piacvezető műanyag ablakprofil gyártóként kiváló minőségű termékeket kínál mindazoknak, akiknek elsődleges szempontnak számít a hatékony hangszigetelés. Éveken át tökéletesítettük a gyártási technológiánkat, hogy olyan A osztályú profilokhoz juthasson hozzá, amelyek minden téren helytállnak majd a lakásában.

A VEKA műanyag ablakprofilok kiváló alapot nyújtanak a hangszigeteléshez, de még ezen felül is nyújtanak olyan előnyöket, amelyeket nem feltétlen tudna kihasználni más profilokkal. Például hőszigetelés szempontjából is remekül teljesítenek, és tökéletesen alkalmasak a többrétegű üvegezésre is, amellyel még inkább növelheti ezeknek a nyílászáróknak a szigetelési teljesítményét. Ennek hála pedig a fűtési költségeit is csökkentheti, a CO2 megtakarításról nem is beszélve.

Ráadásul szakember gárdánk a megfelelő beépítésről is gondoskodik majd, hogy garantáltan hatékonyan szűrje a kinti zajokat, és évtizedeken át megbízhasson a műanyag VEKA ablakprofilok hangszigetelő képességében!

Ha tehát kiváló hangszigetelésű műanyag ablakprofilokat keres, akkor a VEKA termékeiben nem fog csalódni. Weboldalunkon egy helyen megnézheti, hogy melyik viszonteladónk van Önhöz a legközelebb, hogy minél előbb hozzájuthasson a hangszigetelt nyílászárójához.