A műanyag ablakok karbantartása is ugyanolyan fontos, mint a fa vagy más anyagból készült profilok esetén, de szerencsére korántsem kell velük annyit foglalkozni. Mindazonáltal így is előfordulhat, hogy idővel a keretek felületén megjelennek kisebb-nagyobb karcolások. Ha megszeretné úszni, hogy a nyílászáró külseje teljesen tönkremenjen, akkor minél előbb érdemes foglalkozni az eltüntetésükkel. A VEKA következő cikkében összefoglaljuk, hogy melyek a leghatékonyabb módszerek a műanyag ablakokon megjelenő karcolások eltávolításához!

Mire kell figyelni a műanyag ablakok karbantartásánál?

A műanyag nyílászárók karbantartása szerencsére közel sem igényel annyi időt és erőfeszítést, mint más anyagból készült profilok esetében. Fából készült keretek esetén például a szárnyakat és a tokfelületet is rendszeresen kell ellenőriznünk, és szükség esetén felületi kezelést is kell végeznünk. Ezzel szemben az olyan minőségi műanyag ablakok esetében, mint a VEKA profilok, elég, ha csak figyelünk arra, hogy elvégezzük a megfelelő tisztítást, és időnként megolajozzuk a vasalatokat.

A legbiztosabb műanyag ablak karc eltávolítási módszer – keressen fel egy VEKA partnert!

Ha nem biztos abban, hogy melyik szert érdemes használni, és elkerülné annak a kockázatát, hogy még több kárt tegyen a műanyag ablakban, akkor a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás, ha profi szakemberre bízza a karcok eltávolítását és a karbantartást. Még az olyan apró hibák kijavítása, mint a karcolások eltüntetése is igénylik a precízen elvégzett munkát ahhoz, hogy a műanyag nyílászárók eredeti állapotát vissza tudjuk állítani. Így nem csak sok időt és energiát spórolhat, de biztos lehet abban, hogy a munka szakszerűen lesz elvégezve, a megfelelő eszközökkel és vegyszerekkel, valamint, hogy nem kell majd tartania drágább javítási műveletektől.

A VEKA ezen a téren is tud Önnek segíteni: a minőségi műanyag ablakprofilok gyártása mellett széles partnerhálózat kialakításával is foglalkoztunk, hogy minden téren a lehető legjobbat nyújthassuk a nyílászárók piacán. Ennek köszönhetően minden egyes partnerünkkel garantálni tudjuk, hogy mindig a legszakszerűbb műanyag ablak karbantartásban fog részesülni. Így nem csak a nyílászárók rendeltetésszerű működésében lehet biztos, de ráadásul akár évtizedeken át is úgy mutathatnak a profilok, mintha vadiújak lennének!

FONTOS: A műanyag ablakprofilok felületén keletkezett sérülések javításához mindig kérje egy tapasztalt szakember segítségét! Még ha utána is próbál nézni pár otthon elvégezhető módszernek, a legtöbbel sajnos csak nagy károkat okozhat a keretben, és közel sem kapja meg azt a végeredményt, amire számít. Hosszú távon elszíneződéseket is okozhat a profilok felületén, így még esztétikailag sem lesz megfelelő megoldás.

Ilyen esetben érdemes valamelyik VEKA partnert felkeresnie: VEKAPRO Clean Whitebox termékünk pont az ilyen problémák megoldására lett kifejlesztve.

Ha tehát hosszú távon is minőségi műanyag ablakot szeretne kevés karbantartással, akkor biztos nem fog csalódni a VEKA profilokban. Széles partnerhálózatunk a legmélyebb karcok eltüntetésében is tud Önnek segíteni, hogy biztosan ne menjen tönkre a nyílászárója, és elkerülhesse az időigényesebb, költségesebb javításokat. Keresse fel bátran valamelyik partnerünket a műanyag ablakának a szakszerű karbantartásához!