Nem véletlen számítanak egyre népszerűbb megoldásnak a lakásokban a helytakarékos erkély és kerti tolóajtók. A VEKA következő cikkében bemutatjuk ezek különféle előnyeit és, hogy miért pont műanyag profilt érdemes választani ezeknek a nyílászáróknak a beépítéséhez.

Praktikus megoldások helytakarékos kerti tolóajtókkal kisebb lakásban is

Az erkély és kerti tolóajtók legnagyobb előnye egyértelműen a helytakarékosság, de nem csak emiatt terjedtek el egyre több otthonban. Igényes megjelenésükkel rögtön elegáns, exkluzív hatást tudnak kelteni bármilyen lakásban. Ráadásul, ha műanyag profilt választ, akkor elképesztő színválasztékhoz férhet hozzá, hogy otthona stílusához igazíthassa az Ön által választott erkélyajtót.

Kisebb lakásban különösen érdemes élni a helytakarékos megoldások lehetőségével, a kerti tolóajtók pedig nem vesznek el feleslegesen helyet a nappalitól. Csupán annyit kell fejben tartania, egy legalább 2.5 méteres falnyílást kell tudnia biztosítania ahhoz, hogy egyáltalán kivitelezhető legyen egy ilyen erkélyajtónak a beépítése. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor jobban jár, ha másmilyen nyílászáró kivitelezésre szán időt. Egy kerti tolóajtónak ugyanis kell egy legalább 1.25 méter széles fix rész, és egy 1.25 méter széles nyitható rész.

Helytakarékos műanyag erkély és kerti tolóajtó profilok a VEKA-tól

Akárcsak más nyílászárók esetében, a profil anyaga itt is egy fontos döntési szempont. Napjainkban leginkább fából, alumíniumból vagy műanyagból készülnek az ablak és kerti tolóajtó profilok.

A VEKA piacvezető gyártóként kizárólag műanyag profilokat állít elő és forgalmaz széles partnerhálózatának segítségével. A műanyag erkély és kerti tolóajtók mellett több érv is szól:

Ár-érték arány

Egy műanyag kerti tolóajtó profil ugyanolyan paraméterek mellett olcsóbb, mint a fából vagy alumíniumból készült keretek. Ráadásul még így is tartósabb, mint a fa, ami sokkal kevesebb ideig bírja, mint a műanyag. Habár az alumínium még a műanyagnál is tartósabb, sokkal drágább is, ezért inkább középületeknél szokták az ilyen kereteket beépíteni, mintsem lakásoknál.

Természetesen a műanyag profilok közt is találhatunk még olcsóbb darabokat. Az alacsony árnak azonban lehetnek buktatói hosszú távon (pl. több karbantartási költség, gyorsabban elromlik), a VEKA profilokban viszont akár évtizedekig is megbízhat.

Karbantartás, tisztítás

További előnye a műanyag erkélyajtó profiloknak, hogy sokkal kevesebb karbantartást igényelnek ahhoz, hogy éveken át úgy nézzenek ki, mint a vásárlás első napján. A sima profil felülete sokkal könnyebben tisztítható, mint a fáé és nem is kell őket újrafesteni. Ha nem szeretne sok időt tölteni az erkélyajtók takarításával, már csak ezért is érdemes a VEKA profilok mellett döntenie.

Esztétikus megjelenés

A fából készült keretek mellett szólhat a természetesebb megjelenés, ugyanakkor ma már műanyag kerti tolóajtókkal sem kell erről lemondania. A VEKA nyílászáróknál több mint 50 szín közül válogathat, közöttük többféle fa hatású színárnyalatokat is választhat, mint például az aranytölgy, a törpefenyő vagy a rózsafa.

Hőszigetelés és költségmegtakarítás

A VEKA műanyag erkélyajtókkal nem csak helyet takaríthat meg a lakásában, hanem fűtési költségeit is jelentősen csökkentheti. Kiváló hőszigetelési értéküknek hála sokkal kevesebb fűtést igényel majd az otthona a hidegebb évszakok alatt.

Amennyiben tehát minőségi, helytakarékos erkély és kerti tolóajtókat keres, amelyekkel akár évtizedekre is biztosíthatja az esztétikus megjelenést az otthonában, akkor biztosan nem fog csalódni a VEKA műanyag profilokban. Nézze meg weboldalunk térképén, hogy melyik partnerünk esik Önhöz legközelebb és élvezze ezeknek a helytakarékos nyílászáróknak az előnyeit a lakásában!