Senki sem szereti, ha az ablakcsere túl sok kosszal és extra munkával jár, ezért is sokan próbálják bontás nélkül megoldani az új nyílászárók beépítését. Kérdés persze, hogy házilag is megéri-e belevágni a nyílászárók kicserélésébe, vagy inkább tapasztalt szakemberhez érdemes fordulni? Minden esetben megéri a bontás nélküli ablakcsere?

A VEKA következő cikkében most ezekre a kérdésekre adunk választ!

 

Ablakcsere bontás nélkül: tényleg megéri?

A bontás nélküli ablakcsere elsőre nagyon vonzónak (és költséghatékonynak) hangzik, de arról kevesebben tudnak, hogy nem minden esetben éri meg mellőzni a szükséges bontási műveleteket. Milyen esetekben éri meg ezt a beépítési módszert választani? A következő szempontokat érdemes végiggondolni az ablakcsere tervezésénél:

 

Ablakcsere bontás nélkül – az előnyök

  • Mivel a régi ablak kerete nem kerül kibontásra, a csere során nem sérül meg a nyílászáró körüli fal. Ráadásul nem keletkezik törmelék, és jóval kevesebb porral kell számolnunk.
  • A régi ablak keretét teljesen el lehet takarni miután beépítésre került az új műanyag ablak.
  • Időspórolás: az ablakcsere bontás nélkül gyorsabban elvégezhető, mivel nem igényel utólag burkolást, kőművesmunkát, vagy festést.
  • Ez azt is jelenti, hogy olcsóbb bontás nélkül elvégezni az ablakcserét.

 

Ablakcsere bontás nélkül – a hátrányok

  • Kisebb fényfelület, mivel a régi profilon belül kerül elhelyezésre az új tok.
  • A régi ablaktok és a fal között lévő szigetelés az ablakcsere után sem változik, tehát valamennyit csökkent az új műanyag ablak szigetelési képességén.
  • A régi ablakkeret a csere után továbbra is igényelhet kezelést. Alapvetően a fa tokok sokkal több karbantartást igényelnek, mint a műanyag profilok.
  • Ha a régi keret már nagyon rossz állapotban van, akkor egyáltalán nem javasolt a bontás nélküli ablakcsere. Egy vadiúj műanyag ablak beépítése pedig hosszú távon könnyen megtérülhet a magasabb szigetelési teljesítménynek köszönhetően, még ha bontást is igényel.

 

A bontás nélküli ablakcsere házilag is megoldható, de jobban jár egy tapasztalt szakemberrel

Habár közel sem lehetetlen házilag megoldani a bontás nélküli ablakcserét, hosszú távon sokkal kifizetődőbb, ha inkább tapasztalt szakemberre bízza a munkát. Ha nincs megfelelően végezve a nyílászáró beépítése, azzal könnyen csökkenhet az ablak szigetelési képessége, ami extra hőveszteséggel, és így extra fűtési költségekkel is jár. Rosszabb esetben kárt is tehet az új nyílászáróban, ami miatt plusz javítási költségekkel, vagy akár egy újabb ablakcsere árával is kell számolnia.

Ha hosszú távon is megbízható megoldást szeretne az otthonában, akkor nem érdemes spórolni a nyílászáró csere költségén: egy szakember megbízásával biztos lehet abban, hogy megfelelően lesz elvégezve az ablakcsere, akár bontással, akár bontás nélkül.

 

Ablakcsere kivitelezés – A VEKA segít megfelelő szakembert találni

Ha megbízható ablakcsere kivitelezésre van szüksége, akkor mindig számíthat a VEKA magyarországi partnereire. Piacvezető műanyag ablak gyártóként csakis a legmagasabb minőségi kategóriába tartozó „A” osztályú profilokat kínáljuk ügyfeleink számára, amelyek megfelelő beépítés mellett évtizedeken át is kifogástalan állapotban maradnak. Emellett jóval kevesebb karbantartást igényelnek a fából készült tokokhoz képest, és sokkal magasabb szigetelési teljesítményt is képesek nyújtani az otthonában.

Viszonteladóink nemcsak a megfelelő ablak kiválasztásában tudnak segíteni, de a helyszíni felméréshez és a bontás nélküli ablakcsere kivitelezéséhez is biztosítanak tapasztalt szakembereket. A weboldalunkon található térkép segítségével könnyen megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső partnerünket.

 

Az ablakcsere bontás nélkül is megoldható, viszont nem minden esetben ez a legelőnyösebb megoldás: a tervezésnél több szempontot is érdemes végiggondolni, mielőtt döntenénk. Habár házilag sem lehetetlen a kivitelezés, sokkal kifizetődőbb, ha szakemberhez fordulunk: így biztosan nem teszünk kárt az új ablakban, és kevesebb eséllyel lesz szükség újabb ablakcserére a jövőben.

A VEKA műanyag ablakprofil gyártó széles hazai partnerhálózatával könnyen megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső viszonteladónkat, aki szívesen segít a bontás nélküli ablakcsere kivitelezésében is!